7. Sınıf Öğrencilerimiz Neksav Öğrencilerini Ağırladı

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 7. sınıf öğrencilerimiz kardeş okul  NEKSAV ‘dan ziyaretimize gelen  özel öğrenci kardeşlerine ev sahipliği yaptı. Günler öncesinden sınıflarında rehber öğretmenimizle birlikte engellerle yaşamak konulu bir çalışma yaptılar. Ardından 7. Sınıflardan seçilen bir gurup öğrenci ve sınıf temsilcilerimiz müzik öğretmenimiz ve görsel sanatlar öğretmenimizle birlikte çalışma sürecini planladılar. Etkinlik olarak neler yapabilecekleri üzerine beyin fırtınası yapan gurup, farklılıklarımız içinde arkadaşlık konusunu tartıştılar,  misafirlerimizin nelere ihtiyacı olabileceğini konuştular.   Bu önemli gün gelip çattığında, heyecanla onları selamladılar, birlikte şarkılar söylediler, resimler yaptılar, öğlen yemeklerini birlikte yemek yediler, onların ellerini yıkamalarına  yardımcı oldular. Günün sonunda ortak eserlerinin önünde birlikte selfie çektiler. Kucaklaşarak yeni arkadaşlarını uğurladılar. Günün sonunda geri bildirim toplantısında, yaşadıklarının çok farklı bir deneyim olduğunu, bu günü karışık duygularla beklediklerini ancak hayal ettiklerinden çok daha keyifli geçtiğini, onlar için daha fazla sosyal sorumluluk projesinde rol almak istediklerini, yıl başında yapılacak okul kermesine hazırlanıp satış yapabileceklerini ve buradan elde edecekleri geliri da onlara hediye edebileceklerini her şeyden önce onların kendilerinden çok daha saf bir çocuk kalbine sahip olduklarını gördüklerini söylediler. Biz de 2001 ailesi olarak çocuklarımızın başka insanları ve dünyayı kavrayışlarına, inanç sistemlerini yeşertmelerine şahitlik ettiğimiz için mutlu olduk ve onlarla bir kez daha gurur duyduk.