Açılış Törenimizde Mezun Öğrencilerimizden Anlamlı Konuşmalar

Alpcan KÖPRÜ – Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

Cumhuriyet denizinde bir fener olduğuna inandığım kıymetli 2001 ailesi, 5 yıl önce bu değerli ailenin yetiştirdiği hür bir birey olmanın mutluluğunu ve 5 yıl sonra yine bu ailenin karşısında bulunmanın gururunu sizlerle birlikte paylaşıyorum. Geçtiğimiz sıralardan geçecek, yürüdüğümüz yollardan yürüyecek, bu güzel binanın içinde anılar biriktirecek ve günü geldiğinde özgür bir kuş gibi hayatın gökyüzüne havalanacak genç arkadaşlarım, sizlerin yarınlara dair umutları ve hayalleri karşınıza çıkacak engellerde yüreğinize gayret verecektir. Bu gayret kaynağını akıl ve bilimden alacak ve yine şüphesiz 2001 Koleji’nde daima güç kazanacaktır. Bu okul, yaşamın size sunduklarını en güzel hatıralarla birleştirdiğiniz yıllara ev sahipliği yapmaya devam ederken sizler de farklı olmayı öğrenmeli ve farklılaştırmak için emin adımlarla çabalayıp ülkemizi ve dünyamızı renklendirmeyi amaç edinmelisiniz.

Sizlere öğreten ve sizleri yetiştiren 2001 ailesinin en önemli parçası olduğuna inandığım saygıya ve sevgiye değer öğretmenleri, Mustafa Kemal Atatürk öğretmenleri bir kandile benzetir, yılların içinde birbirinden farklı öğrencileri yetiştirerek kendinden tüketen fakat nesilleri ve istikbali karanlıktan aydınlığa çıkaran bir kandile. Sizler yarınlara çıkan tünelde bize ışık olmaya devam ettikçe biz gençler de daima verdiğiniz emeğin gururunu sizlere yaşatacağız. Öğretmeye kendini adamış öğretmenlerimiz var oldukça fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişmeye devam edecektir.

Teşekkür ederim.

Aysu SERİNDAĞ – Bilgi Üniversitesi Performans Sanatları ve Reklamcılık

Sevgili 2001 Koleji ailesi, Mezuniyetimden 7 yıl sonra, burada tanıştığım ve asla kopmadığım en iyi arkadaşım da yanımdayken, sizlerin huzurunda konuşuyor olmak benim için büyük bir sevinç. Burada çok güzel yıllar geçirdim. Bunların üzerine düşünmeye yeni yeni başlıyorum. 2001 Koleji’nin bugün karşınıza getirdiğim kişi üzerinde çok büyük etkisi var. Öncelikle, beni ilkokul çağındayken bir birey olarak gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Sesimin duyulmasının özellikle ülkemizde ne kadar zor ve kıymetli olduğunun farkındayım. Ektiğiniz tohumlar sayesinde bugün dinlendiğimi hissediyor, konuşmaktan korkmuyorum. Hayatımla ne yapacağımdan emin olmadığımda “ Yapmak istediğin şeyi çok iyi biliyorsun, korkma ve kendine güven.” diyerek beni her adımda destekleyen canımın en içi hocalarım, teşekkür ederim. Hepimiz çok farklı çocuklardık, şimdi de bambaşka yerlerdeyiz. Burada, farklılıklarımızı sevmeyi ve onlarla öne çıkmayı, her daim kendimizi ve birbirimizi gözeterek ortak bir paydada buluşmayı öğrendik. Gururla söyleyebilirim ki 2001 Koleji’nde aldığım İngilizce eğitimi beni üniversite hayatımda rahatlıkla götürmenin ötesinde, dilin içinde kendimi rahat hissetmemi sağladı. Bilim ve sanatın her şeyin ötesinde tutulduğu bir okuldan mezun olmuş olmak, bunları ülkemizde geliştirmek üzerine çalışmak konusunda beni şevklendiriyor. Kendi varlığıma olan güvenim, fikirlerimi savunmam, sanatım, en güzel arkadaşlarım, hala sevgi ve desteklerini yanıbaşımda hissettiğim canım hocalarım. Hepsini 2001’e borçluyum. Kendimi çok şanslı hissediyorum.

Sevgili yeni, güzeller güzeli nesil, umarım okulumuzun koridorlarında yalnızca kahkahalarınız yankılanır, bolca eğlenip bolca sever ve şevkle öğrenirsiniz. Öncelikle kendinize, sonra birbirinize ve son olarak okulumuza çok iyi bakın. Burası bizim için pek kıymetli.