Okul Müdüründen Mesaj

Sevgili Anne ve Babalar,

On bir yıldır içinde olduğum bu geniş ve güzel ailenin şimdi eğitim liderliğini yürütüyorum. Öğretmen olarak doğmasam da öğretmen bir ailenin çocuğu olarak doğmam en büyük şansım. Bunun sayesinde eğitime, öğrenciye bakış açım daha farklı. Seçtiğim bu meslek dünyanın en keyifli işi. Odada oturarak bir şeyleri yönetmek yerine öğrencisiyle, öğretmeniyle, çalışanlarıyla iç içe olunan zamanlar daha kıymetli benim için. Bana göre kimse hissetmediği ve bir parçası olmadığı işi iyi yapamaz. Bu felsefeyle hareket ederken benimle aynı pencereden bakabilen insanlara rastlamak ve onlarla bu yolda yürümek hedeflerime daha kolay erişebilme imkanı sağladı.

Bizler her çocuğun içinde onun çok yönlü bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak iyi yetiştirilmiş bireylerce sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın “eğitim” olduğuna inanıyoruz. Evlatlarımızın değerine değer katabilmek için eğitimi kendisine amaç edinen Yeşilköy 2001 Koleji, eleştirel düşünen, sorgulayan, dünyaya bilimin ışığında bakabilen, Atatürk İlke ve İnkılâplarına sahip çıkan, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı bireyler yetiştiren bir kurum olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini çağın ötesine taşımayı kendisine vizyon edinmiştir.

Verdiğimiz eğitimle geleceğini tahmin eden değil, geleceğini planlayan ve yeteneklerinin farkında olan bir nesil yetiştirmek en büyük amacımız. Maalesef ki eğitim, ülkemizdeki sınav sistemi sebebiyle sınavları kazanabilme becerisi olarak nitelendiriliyor. Zihinsel becerileri ölçmek ve bunun sonucunda birey ile ilgili bir yargıya varmak eğitim için yanlış atılan adımların en büyüğü. Bu yüzden Özel Yeşilköy 2001 Kolejinde çocuklarımız önce düşünmeyi öğrenir. Çünkü düşünme, bilgiyi işleyen ve kullanılabilir hale getiren bir araçtır. Öğrencilerimiz her duruma, olaya, fikre ve bilgiye değişik açılardan bakabilmeli ve her bilgiyi sorgulayabilmelidir. Onlar, farklı görüşlerin ve bilgilerin korkuttuğu bireyler olarak değil; bunları en iyiye ulaşma yolunda kullanan aydınlar olarak yetişmelidir.

Çocuklarımızın yarınlarına dokunarak onlara yürüdükleri yolda rehberlik edecek sağlam bir aileyiz biz. Sizlerden ricamız bizlere duyduğunuz güvenle yol alırken, biz eğitimcilerden gelen övgülere nasıl kapınız açıksa pozitif eleştirilere de aynı açıklıkla yaklaşın. Unutmayın ki yaptığımız her şeyin tek bir amacı var: ÇOCUKLARIMIZA SAĞLAM YARINLAR HAZIRLAMAK.

Sevgiyle kalın.

Züleyha Yüzük