Okul Müdüründen Mesaj

Üniversiteye başladığım zaman ilk öğrendiğim bilgilerden biridir: Profesörümüz gelişim psikolojisi ve psikanaliz alanlarında yaptığı çalışmalarla ruh sağlığı tarihine damga vurmuş ünlü psikolog Eric Ericson’un insanın doğumdan itibaren sekiz evreden geçtiğine dair ileri sürdüğü tezinden bahsetmişti. Her bir dönemin sağlıklı atlatılmasının çok önemli olduğunu, yaşanan problemlerin bir sonraki dönemleri de etkileyeceğini belirtmişti. Çocuğun okul çağıyla birlikte başarı, ergenlikle birlikte kimlik kazanımı evresine girdiğini, kendi beceri ve yeteneklerini kabul ve bununla birlikte kendi yeteneklerine karşı bağlılık geliştirdiğini; bizim görevimizin bu süreçte ebeveyne, çocuğa ve öğretmene rehberlik etmek olduğunu söyleyip  bunun son derece özenli olmasını, bundan dolayı yaptığımız işe saygı duymamız gerektiğini önemle vurgulamıştı. Ben de öğretmenlerimin bize verdikleri bu bilinci kaybetmeden yıllarca sayısını bile hatırlayamadığım kadar çok çocuğun ve gencin kendisini bulmasına ve yolunu aydınlatmasına yardımcı olmak için onların yanında durdum. Şimdilerde ise sorumluluğunu aldığım bu yeni görevle benden önce bu kurumu inşa edenlerin ve ona değer katmış yöneticilerimin ayak izlerini takip ederek meslektaşlarım, takım arkadaşlarımla birlikte bu eğitim meşalesini daha da yükseklere taşıyacağız. Biliyoruz ki okulumuz Yeşilköy 2001 Koleji: Ulu Önder Atatürk’ün bize verdiği ilke ve değerleri koruyup izinden şerefle, koşulsuzca yürüyerek öğrencilerinin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini çağdaş tekniklerle desteklemeyi görev bilir. Dürüst, adil, saygılı, yeniliklere adım atmaya istekli; kendine güvenen, birden fazla dille kendini ifade edebilen, beden ve ruh sağlığına dikkat eden, yardımsever, çevresine duyarlı, yapıcı, problem çözme becerisi yüksek, değerlerine bağlı öğrencilerin oluşmasına öncülük eden bir kurumdur ve bizler bununla gurur duyuyoruz.

En büyük dileğimiz, temelleri sevgiyle atılan okulumuzun koridorlarında mutlulukla ve öğrenme aşkıyla koşan çocuk seslerinin daim olmasıdır.

MELİHA SABİT