Sağlıklı Beslenme ve Beden Temizliği Eğitimimizi Aldık

Kişisel Bakım Eğitimi’nde okulumuz Ana Sınıfı,1, 2, 3. Sınıf Öğrencilerimize okulumuz hemşiresi tarafından sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Sağlıklı Beslenme ve Beden Temizliği (El, Yüz, Beden Temizliği, Maske Kullanımı ve Sosyal Mesafe) gibi çocuğun zaten taklit yoluyla da öğrenebileceği davranış biçimlerini bir kez daha hatırlattık.

Temiz bir bedenin sağlıkla olan ilişkisini banyonun yararlarını, kirlenen giysilerin neden değiştirileceğini, çocuklarımıza ellerimizin çok çabuk kirlendiğini göstererek onları  uykudan önce ve sonra  yemekten önce ve sonra  tuvaletten önce ve sonra  eve gelindiğinde hayvanlara dokunulduğunda elerimizin kirli olduğunu her gördüğümüzde yıkamamız gerektiğini,  sabahleyin yüzünü, sofraya oturmadan ve kalktıktan sonra ellerini yıkaması gerektiğini uygun biçimlerde hem anlatıp hemde uygulamalı olarak gösterdik.

Sizler de evde el yıkamaktan hoşlanmayan ya da yıkamaya direnen çocuklar için çeşitli yöntemler uygulanabilirsiniz. El yıkama zamanını eğlenceli hâle getirip şarkılarla dikkatini çekerek ellerini yıkamasını sağlayabilirsiniz. Bizlerin de el yıkamanın önemini kavramamız gerekir. Sağlık uzmanları el yıkamanın bol su ve sabunla yapılması gerektiğini belirtirler. Bileklerimizi de içine alacak biçimde avuç içi, parmakların arası, parmaklar ve tırnak uçları ile dipleri köpürtülen sabunla yıkanıp durulanmalı ve iyice kurulanmalıdır.  Çünkü başlıca hijyen kurallarından biri ellerin nemli kalmamasıdır. Bu, mantar gibi bazı mikroorganizmalara üreme ortamı yaratır.