Sosyal Etkinlikler / Kulüpler

RİTİM VE DANS

Dans, insanların bedenlerini ve müziği kullanarak duygularını ifade etmesidir. Dans sürekli gelişen ve çok geniş boyutları içine alan evrensel bir sanattır. Modern dansta beden dili müzikle birleşir ve birey hissettiği gibi dans eder. Dans Şov aktivitesinde:

• Streching ve yer çalışması
  • Koreografi çalışması
  • Bedensel farkındalığı yaratmak ve bununla birlikte en doğal yoldan vücudu dans edebilecek forma sokmak
  • Bireysel ve grup olarak hareket ve dans edebilme yeteneğinin geliştirilmesi ile yıl sonu gösterilerinde bu becerimizi sergileme fırsatını buluyoruz.

FUTSAL-BASKETBOL

Bu aktivitede öğrencilerimiz, spor yapmanın yanında kendini ifade edebilme, öz güven sağlayabilme, toplumsal ilişkiler gibi çeşitli kazanımlara ulaşırlar. Uzmanlar tarafından bir oyun olarak kabul edilen futbol kişinin ruhen ve bedenen sağlıklı yaşaması için yapılan bir spordur. Öğrenci gelişimini olumlu etkileyen bu aktivitede:

• Futbolu tanıma ve oyun kuralları
  • Futbol temel vuruşları (ayak içi, ayak dışı, ayak üstü vuruşlar)
  • Futbol kontrolleri (ayak içi, ayak üstü, diz, göğüs, kafa)
  • Top sürme drilleri
  • 1-1, 2-2, 3-3 çeşitli top çalma ve adam eksiltme drilleri
  • Şut, taç, korner atma çalışmaları
  • Kazanma ve kaybetmeyi öğrenme
  • Mücadele ve takım oyununu öğrenme
  • Maç koşullarında çalışmalar yapılmaktadır.

Hazırlayıcı temel teknik ve koordinasyonu geliştiren basketbol aktivitesinde:

• Top tekniği
  • Top sürme çeşitleri (dripling, ball-handling)
  • Atış teknikleri
  • Pas çeşitleri (baş üstü pas, göğüs pas, bounce pas)
  • Maç teknikleri

Öğrencilerimiz tüm bu öğrendiklerini sene içerisinde ve sene sonunda yapılan spor turnuvalarında sergileme fırsatı bulurlar.

STEM KULÜBÜ

STEM, disiplinler arası ve uygulamalı bir yaklaşımla, dört özel disiplinde (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) öğrencileri eğitme fikrine dayanan bir müfredattır.  STEM kulübü olarak klasik eğitimin aksine Fen Bilimleri ve Matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, öğrencide merak duygusu uyandırarak araştırmaya yönlendirme, edindiği bilgilerle analitik düşünerek problem çözebilme yeteneği kazandırma, günümüz teknolojisini amaca uygun kullanarak yeni bir şeyler üretebilmelerine olanak sağlamayı hedeflemekteyiz. Sürekli değişmekte olan Dünya’da insanlar da sürekli yeni bir şeyler öğrenme ihtiyacı içindedirler. Gelişen teknoloji ile bilgiye ulaşmak daha kolay olmaktadır. Fakat yeni Dünya’nın merak eden, araştıran, sorgulayan, düşünen, üreten, yaratıcı bireylere ihtiyacı vardır. 2001 Koleji olarak kulübümüzde zihinsel süreç gelişimini, girişimciliği ve ürün geliştirme becerilerini destekleyerek, bütüncül bir eğitim yaklaşımıyla bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlamaktayız.

TİYATRO

Uygarlık tarihinin en eski sanatlarından biri olan tiyatronun en önemli misyonu: Dünyamızı olduğundan daha güzel, daha yaşanılır kılmaktır.

Tiyatro çalışmaları bir ay süren oyunculuk eğitimi ile başlar. Bu eğitimde öğrenciler, yaratıcı drama teknikleriyle birlikte kendilerini sözel ve bedensel olarak ifade edebilmeyi, duyularını etkin kullanabilmeyi, öz güven duygularını geliştirmeyi öğrenirler. Daha sonra ise bir karakteri fiziksel ve ruhsal olarak inşa edebilme, sahne duruşları, mizansenler gibi ve oyunculuk temrinleriyle tanışırlar. Bunun ardından  sene sonu gösterisi hazırlıklarına başlanır. Metin doğaçlamalarıyla ilerleyen ilk süreç sahne metninin oluşturulmasıyla geçer. İkinci dönemde ise metnin sahnelenmesi sürecine geçilir. Tiyatro çalışmalarının hedefi profesyonel oyuncu yetiştirmek değil, öğrencilerin tiyatro eserlerinin oluşturulması sürecinin çeşitli aşamalarını deneyimlemeleridir.

HAVACILIK KULÜBÜ

Değişen ve gelişen teknoloji ile beraber havacılık sektörü de hızla büyümekte ve hayatın her alanına girmektedir.  Eskiden havacılık sektörü ile olan ilişkimiz sadece ulaşım amaçlı kullandığımız uçaklarken, günümüzde insansız hava aracı olan dronlar  çocuklarımızın oyuncak kutularına kadar girmiştir. Kulübümüzde yaptığımız tüm etkinlikler (model uçak, dron eğitimi, paraşüt yapımı, vb…) öğrencilerimize keyifli bir çalışma alanı sunarken aynı zamanda da bir çok öğretiyi beraberinde getirmektedir.

Kulüp çalışmalarımızdaki temel hedefimiz, öğrencilerimizin havacılık, uzay ve teknoloji konularında farkındalıklarını arttırarak, geleceğe yönelik yapacakları tüm teknolojik araştırmalar için onlara rehberlik etmektir.

ENGLISH DRAMA CLUB

İngilizce Tiyatro Kulübünde öğrencilerimiz öğrendikleri yabancı dili gerçek hayata katarak keyifli bir şekilde kullanmanın tadına varacaklardır. Tiyatro, kişinin gelişimi ve kendini keşfetmesi için en iyi yöntemdir; bireylerin yaratıcılığını geliştirir, kişiliğini güçlendirir ve onlara açık bir kimlik kazandırır. Ayrıca öğrencinin sosyal  iletişimini  güçlendirirken, özgüvenine, uyum sağlamasına ve kendini ifade edebilmesine katkı sağlar. Buna ek olarak, biz kulübümüzde bu gelişimin yanısıra öğrencilerimizin dil becerilerini de maksimum seviyede kullanmalarını sağlayarak sosyal hayatta başarılarını arttırabilmeyi hedefliyoruz.

HAVACILIK TASARIM KULÜBÜ

Havacılık Kulübü ile kardeş kulüp olan Havacılık Tasarım Kulübünde, sınır tanımayan tasarımlar ile istenilen boyutta, serbest malzeme kullanarak çılgın uçak tasarımları yaparken, havacılık, uzay ve teknoloji konularında farkındalıkları artan çocukların öğrendiklerini tasarımları ile pekiştirmesi beklenir.